nu är första praktikveckan över, därför jag inte har bloggat.. har varit på praktik och har haft fullt upp med min uppgift om scizofreni. första veckan av praktiken har gått riktigt bra, det är kul att träffa alla gamla, de uppskattar det man gör så mycket! man är alltid så glad när man går ifrån de, för dom har gett en god energi. hade även halvtidsbedömning idag, efter fyra dagar, och har redan uppnått typ alla kritierer och fick väldigt mycket beröm..man blir ju lite stolt, det är ju ändå (nästan) det här jag ska jobba med , så man blir ju glad när man hör att man gör rätt och är duktig. 
just nu har haft en trevlig tacomiddag med familjen, och sitter nu vid datorn och ska försöka skriva klart min uppsats om schizofreni, och sen äntligen ta höstlov! har skrivit över 3000 ord och är inte klar på långa vägar... stackars lärare som ska rätta det här ;-) 
 
Efterlängtade fredag! snö på backen, så idag blev det vinterjacka..tänker inte frysa något mer nu! 
Just nu sitter jag på komplementärmedicinen, ska plugga till medicinprovet vi har idag, hjärtsvikt. Men jag känner att jag är rätt okoncentrerad ;-) Idag skulle jag + min grupp ha redovisning på vården, men tjejen i min grupp som har keynoten och det är inte i skolan idag, så får se hur det blir med det. 
Idag är sista dagen i skolan på fyra veckor(!!) Jag har praktik + höstlov. Ska bli skönt att komma ifrån skolbänken och att få komma ut och arbeta praktiskt. 
Jag slutar 15.10 idag och det innebär att jag kommer hem klockan fyra, då ska jag plugga lite grann, sen får jag se vad jag hittar på ikväll...måste bara skriva att jag saknar min pojkvän något extremt jävla mycket, så sjukt tomt. 
Jag ska väl plugga nu så jag kan känna mig 100% säker på provet, ha en bra fredag! 
 
blir så jävla arg när jag läste det här, kom igen... man är faktiskt TVÅ stycken som har sex.. och oskyddat sex kan leda till graviditeter och könssjukdomar. det finns alltid två föräldrar till ett barn, en mamma och en pappa... och den som inte tar ansvar för detta är dum i huvudet, och den som skiter fullständigt i det är ännu dummare i huvudet. jag hoppas och tror att alla har lite innanför pannbenet och tar hand om varandra, att när man har sex skyddar man sig och man bryr sig om som kille att inte göra tjejen gravid. 
DOCK så ska tjejen säga till killen om hon ej använder preventivmedel..många killar tar det nog för givet. 
men det är väl inte lätt o veta om man är 13år och har sex, nu när jag tänker efter.. små barn.
men det är inge kul att stå där sen, när olyckan händer...när man inte vet vart man ska ta vägen. 
och allting känns som att det är ens egna ansvar, eftersom att det är din kropp! men glöm aldrig, man är faktiskt två stycken!! 
 
 
 
 
har idrott nu & sitter och cyklar...gör något förbaskat jävla ont i knät..men är trött på det här.
har inte fått svar från röntgen, men är det något fel på knät kommer läkarna ändå göra något åt det så vad gör det om de blir lite mer fel? och är det inget fel så ska jag klara av o cykla som vilken tonåring som helst!
ni ser på bilden hur jävla ont jag tycker det gör


tror aldrig jag kommer kunna slappna av igen.
andreas kom till mig vid halv två inatt, inte vid halv tio:*
kvällen igår var skön, tog igen mig och känner mig pånytt född igen :') andreas kom till mig runt halv tio, med donken såååklart!
nu sitter jag i bilen på väg till västerås för att magnetröntgas, äntligen! ska bli skönt o se vad det egentligen är för fel på knät. kanske man kan börja leva normalt


idag har jag städat med andreas och sedan inte gjort något mer, fick en fet jävla diss ;*
sitter på en stol i vardagsrummet och har ätit marängsviss och tittar på tv med familjen.
har ont i mitt knä, så försöker vara så still som möjligt.. känns typ som ett sendrag i baksidan av knät, men magnet röntgen imorgon...äntligen!!


Dagen blev lite bättre än jag trodde, skolan rullade på hur bra som helst och vips var jag hemma igen!
har fått reda på flera betyg på uppsatser/prov jag gjort, och det har gått förvånadsvärt bra! och nu ikväll har jag gjort klart två skolarbeten, tycker inte alls det är jobbigt att gå i skolan längre! 
just nu väntar jag på älskling, vet inte... vi skulle städa idag, men det är så sent, men vi måste!! 
ska nog ta och läsa lite i min psykiatri bok! 
 
andreas stack nyss, jag är "pigg", kommer aldrig kunna sova.
är redan trött på denna dag (fredag)
har haft en kort dag i skolan idag, 11-15.30 & typ bara föreläsningar! jätte skönt
sitter på bussen nu lite stressad för ska träffa min handledare strax efter fyra på min praktikplats så det blir stressigt!
sen ska jag & älskling städa...även tvätta alla fönster idag så vi har mycket att göra!
lyckades att få ut "blod" på första försöket, och att även fylla två provrör! gick förvånadsvärt bra:) 
 
 
 
 
så en dag, raserades hela mitt slott. 
lite så jag kände på idrotten idag, det var löptest.. 2.4km på tid. 
men jag fick stå bredvid och titta på när de andra i klassen värmde upp och när alla andra sprang iväg fick jag gå, jag gick 2.4km.. ville så gärna springa, såg så skönt ut, trodde jag skulle bryta ihop. 
jag tycker om att göra mitt bästa, och det gör jag inte när jag går. 
iallafall, det gick fort att gå, men kom haltande in i mål, men vad gör det om hundra år? glad att jag iallafall fick gå, att jag fick testa att gå från start till mål.. det kändes bra! 
nu har jag ont & är orolig över att jag måste hälsa kryckorna välkommna. 
 
annars har dagen varit bra, allting har gått så otroligt fort. fick testa att ta venprover på vården, riktigt kul! (kan visa bilder när jag kommer hem). man blev så glad när man lyckades, speciellt på första försöket! 
nu har jag demensvård som snart är slut sen en kort medicin lektion, sen slutar jag! svenska lektioner idag & imorgon är inställda, och komplementärmedicin & vård på fredag, så har as najs schema! det kan jag också visa sen :) 

saknar även min fina pojkvän, så toooomt :( 
 
på onsdag är det dags för löptestet, 2.4 km på tid...
jag pratade med mamma & pappa om att jag vill springa, att jag skiter i om jag ligger och gråter pga smärtan.
jag vill löpa, känna hur orken börjar ta slut men viljan gör så man kämpar ända in i mål...och känslan efteråt "japp jag klara det, igen".
men slutade med att både m&p sa åt mig på riktigt "du kommer aldrig bli frisk om du påfrestar knät", "du har haft ont i fyra år", "hur ska du klara av o springa när du vissa dagar knappt kan gå?", "lyssna på läkarna", "vila ett tag så blir det säkert bra igen, det är nog inte allvarliga än så"... jag har vilat sen augusti, vill inte missa det här
har haft en jätte bra helg med mitt hjärta, kan inte må bättre än vad jag gör när jag är med honom ♥ 
men nu är jag återigen i skolan, grymt skoltrött! har specialpedagokik och ska få reda på vad jag fick för betyg på de två uppsatserna! så länge sitter jag och tittar på how i met your mother, säsong sju (säsong nio som går på tv nu, i think) det är iallafall världens bästa serie! 
trodde att jag hade blivit frisk men icke, snorar & hosta och har grymt ont i revbenen/lungorna.. så kan typ inte stå upp, borde egentligen vara hemma och vila men kan inte missa saker i skolan! 
 
 
Det är alltid snack om att ha en platt mage, att inte ha lite "kärlekshandtag" på magen.
men jag vill gå upp i vikt! jag vill bli större, MEN samtidigt vara tränad och fit! alltså ska jag kämpa allt jag kan för att gå upp i vikt, för att sedan hålla mig fit!
skulle må så bra av att ha lite större rumpa och vader så att jeans kan sitta sådär som dom ska göra.
att få revbenen osynliga, att få lite större bröst just för att känna mig mer kvinnlig.
att armbågarna inte är så spetsiga. helt enkelt skulle mitt självförtroende bli så mycket bättre och jag skulle må bättre fysisk..ha mer energi!



hejsan hoppsan! här sitter jag och läser min bok som är inriktad i min psykiatri kurs. Boken heter Rävungen och handlar om en lärare som skriver om det olika barn hon har träffat under sin tid som lärare. Hon arbetar med barn som har psykiska sjukdomar, som schizofreni & autism. Denna bok handlar om sexårig flicka som binder fast en tvååring vid ett träd och tänder eld på honom! Så i boken får man följa arbetet med flickan, hur hon tyr sig till andra människor och vad hon har för sjukdom. Boken är verkllighetsbaserad(!!!!) och jätte bra!